Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024
Επικαιρότητα 23 Απριλίου 2024

Κ. Χατζηδάκης: «Ψαλίδι» 50% στις χρεώσεις POS – Εντός της εβδομάδας οι φορολογικές δηλώσεις

Κ. Χατζηδάκης: «Ψαλίδι» 50% στις χρεώσεις POS – Εντός της εβδομάδας οι φορολογικές δηλώσεις Κ. Χατζηδάκης: «Ψαλίδι» 50% στις χρεώσεις POS – Εντός της εβδομάδας οι φορολογικές δηλώσεις Κ. Χατζηδάκης: «Ψαλίδι» 50% στις χρεώσεις POS – Εντός της εβδομάδας οι φορολογικές δηλώσεις
Rate this item
(0 votes)

Νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση των χρεώσεων στις συναλλαγές μέσω POS καταθέτει εντός της εβδομάδας στη Βουλή η κυβέρνηση, μειώνοντας  τις χρεώσεις κατά 50%. Όπως δήλωσε σήμερα στο ΣΚΑΙ ο ΥΠΕΘΟ Κωστής Χατζηδάκης η ρύθμιση θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας, ή το αργότερο την επόμενη και θα περιορίζει το κόστος στο μισό.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το προηγούμενο διάστημα «γκρίνιαζαν δίκαια τα περίπτερα, τα ταξί και γενικότερα οι επιχειρήσεις, γιατί επιβαρύνονταν με προμήθειες 1%, ακόμα και για συναλλαγές κάτω των 10 ευρώ».
Αυτές οι προμήθειες, όπως είπε, θα περιοριστούν στο μισό, καθώς διαπιστώθηκε αδυναμία συνεννόησης ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη που επιβάλλουν προμήθειες (τράπεζες, πάροχοι και σχήματα πληρωμών), σημειώνοντας ότι οι τράπεζες ήταν οι πιο «εύκολες» στη σχετική συζήτηση και ήταν διατεθειμένες να προχωρήσουν σε μειώσεις.

  • Προκειμένου να λήξει το ζήτημα και να μην «σέρνονται» οι συζητήσεις, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση.

Ο ΥΠΕΘΟ ανακοίνωσε επίσης ότι εντός της εβδομάδας ανοίγει το Taxisnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, παραπέμποντας σε ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για την έναρξη του χρόνου υποβολής των δηλώσεων από τις επιχειρήσεις.

  • Η προθεσμία, όπως είπε, εκτείνεται φέτος έως τις 31 Ιουλίου και τόνισε ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Επίσης, προανήγγειλε αλλαγές από το 2025 και στα πρόστιμα που επιβαρύνουν όσους καθυστερούν την εξόφληση των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Σήμερα επιβάλλεται πρόστιμο ισόποσο με τα τέλη κυκλοφορίας από την 1η ημέρα καθυστέρησης και από του χρόνου θα επιβάλλεται κλιμακωτά.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

www.ertnews.gr

Read 22 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us