Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024
Επικαιρότητα 23 Απριλίου 2024

Ένθετο Οικονομία: «Στέγαση και εργασία» – Αυξάνονται τα κονδύλια και οι δικαιούχοι στη νέα περίοδο του προγράμματος

Ένθετο Οικονομία: «Στέγαση και εργασία» – Αυξάνονται τα κονδύλια και οι δικαιούχοι στη νέα περίοδο του προγράμματος Ένθετο Οικονομία: «Στέγαση και εργασία» – Αυξάνονται τα κονδύλια και οι δικαιούχοι στη νέα περίοδο του προγράμματος Ένθετο Οικονομία: «Στέγαση και εργασία» – Αυξάνονται τα κονδύλια και οι δικαιούχοι στη νέα περίοδο του προγράμματος
Rate this item
(0 votes)

Διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων και αυξάνονται τα κονδύλια του προγράμματος “Στέγαση και Εργασία” που επιδοτεί την στέγαση ευάλωτων νοικοκυριών αλλά και την ένταξη των ωφελούμενων στην αγορά εργασίας.

Οι σχετικές διατάξεις καθώς επίσης και άλλη ρύθμιση χρηματοδότησης των Δήμων από το Ταμείο Ανάκαμψης για δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας που βρίσκεται στη Βουλή.

Το ενδιαφέρον στελεχών υψηλής εξειδίκευσης να επιστρέψουν στην Ελλάδα εφόσον όμως συντρέχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις καταγράφηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν στο Λονδίνο το υπουργείο Εργασίας και 12 μεγάλες επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα Rebrain Greece αποτελεί εθνική στρατηγική και επιδιώκει την διασύνδεση των στελεχών που διαπρέπουν στο εξωτερικό με θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στην Ελλάδα. Να παρακολουθήσουμε το ρεπορτάζ της Βαλέριας Δολαψάκη.

Ανάρπαστα θα γίνονται πλέον τα επονομαζόμενα «πράσινα» ταλέντα, από την αγορά εργασίας. Σύμφωνα με νέα μελέτη της ManpowerGroup που αφορά στον «Πράσινο Μετασχηματισμό με Προτεραιότητα τον Άνθρωπο» η ζήτηση για «πράσινες» δεξιότητες στο ανθρώπινο δυναμικό υπερβαίνει σημαντικά την προσφορά, καθώς οι εργοδότες αναζητούν εξειδικευμένα ταλέντα για την επίτευξη φιλόδοξων στόχων βιωσιμότητας.


Είναι ενδεικτικό ότι 7 στους 10 εργοδότες προσλαμβάνουν επί του παρόντος ή σχεδιάζουν να προσλάβουν «πράσινα» ταλέντα και άτομα με δεξιότητες βιωσιμότητας.


Οι δεξιότητες αυτές σχετίζονται με γνώσεις, μη τεχνικές ικανότητες, αξίες και συμπεριφορές που απαιτούνται για τη διαβίωση, την ανάπτυξη και τη στήριξη μιας βιώσιμης και αποδοτικής ως προς τη χρήση των πόρων, Κοινωνίας.
Η υψηλότερη ζήτηση για εργαζόμενους με τέτοιου είδους δεξιότητες καταγράφεται από τους κλάδους:


Ενέργεια & Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας 81%
Πληροφορική 77%
Χρηματοοικονομικά & Κτηματομεσιτικά 75%
Βιομηχανία & Κατασκευές 74%
Μεταφορές και Εφοδιαστική Αλυσίδα 73%


Ωστόσο, παρά τη ζήτηση, μόνο 1 στους 8 εργαζόμενους διαθέτει σήμερα περισσότερες από μια «πράσινες» δεξιότητες, ενώ οι πιο παλιές γενιές δεν είναι τόσο αισιόδοξες ότι οι προσπάθειες βιωσιμότητας θα ενισχύσουν την εργασία τους.

Αντιμέτωπες με μία απρόβλεπτη συνθήκη βρίσκονται αγορές και Κεντρικές Τράπεζες. Το ισχυρό δολάριο επέστρεψε! Την ίδια ώρα ο επίμονος πληθωρισμός στις ΗΠΑ οδηγεί την Ομοσπονδιακή Τράπεζα στο να καθυστερήσει τη μείωση των επιτοκίων και αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις περαιτέρω ισχυροποίησης του δολαρίου.

Το 80% των φόρων που βεβαιώνονται, καταβάλλονται κανονικά στην ώρα τους. Παρ’ όλα αυτά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ

www.ertnews.gr

Read 17 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us