Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Ένθετο Οικονομία: Στα 10-11 λεπτά οι χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Μάιο στα «Πράσινα τιμολόγια»

Ένθετο Οικονομία: Στα 10-11 λεπτά οι χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Μάιο στα «Πράσινα τιμολόγια» Ένθετο Οικονομία: Στα 10-11 λεπτά οι χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Μάιο στα «Πράσινα τιμολόγια» Ένθετο Οικονομία: Στα 10-11 λεπτά οι χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Μάιο στα «Πράσινα τιμολόγια»
Rate this item
(0 votes)

led ilektriko revma

Χαμηλώνει τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. “Η περαιτέρω πρόοδος στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού δεν είναι διασφαλισμένη”, δηλώνει ο πρόεδρος της FED Τζερόμ Πάουελ. Χρονικό περιθώριο έως τις 10 Ιουνίου για 7.600 επιχειρήσεις που δεν κατάφεραν να διασυνδέσουν τις ταμειακές μηχανές με τα POS. Σε ποιους αφορά η παράταση. Ανακοινώθηκαν από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας οι χρεώσεις για τα πράσινα τιμολόγια. Στα επίπεδα των 10-11 λεπτών η χρέωση της κιλοβατώρας και για τον μήνα Μάιο. Γιατί οι τιμές λιανικής δεν ακολουθούν την έντονα πτωτική τάση των τιμών χονδρικής. Δείτε περισσότερα στο «Ένθετο Οικονομία» του EΡΤΝews.gr.

Η οικονομία σε αριθμούς

Ανοδικά κινήθηκε η κατανάλωση στα σούπερ μάρκετ το πρώτο τρίμηνο του έτους, με αύξηση τόσο του τζίρου όσο και του όγκου πωλήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Circana, τα έσοδα των σούπερ μάρκετ στο πρώτο τρίμηνο του 2024 παρουσίασαν αύξηση 2,8% σε σχέση με πέρυσι και ανήλθαν στα 2,84 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στα βασικά ταχυκίνητα καταναλωτικά προϊόντα, ο τζίρος ενισχύθηκε κατά 2,2%, ανάπτυξη η οποία οφείλεται έντονα στην αύξηση των όγκων κατά 1,7%, δεδομένου ότι η μέση ανατίμηση κυμάνθηκε στο 0,5%.

Η ανάπτυξη του τζίρου οδηγείται κυρίως από τα τρόφιμα, τα οποία αυξήθηκαν με ρυθμό 3,3%, με τον όγκο να ενισχύεται κατά 1,7%. Η κατηγορία των προϊόντων οικιακής χρήσης εμφάνισε οριακή αύξηση της τάξεως του 0,4% σε αξία και κατά 0,9% στον όγκο, ενώ στα είδη προσωπικής φροντίδας και ομορφιάς το πρόσημο στην αξία πωλήσεων «γύρισε» αρνητικό με οριακή απώλεια 0,2%, τη στιγμή που οι όγκοι εμφάνισαν αύξηση 1,3%. Το γεγονός αυτό αποδίδεται στα μέτρα κατά της ακρίβειας που τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Μαρτίου.

Στους κερδισμένους, πάντως, παραμένει η κατηγορία της ιδιωτικής ετικέτας, το μερίδιο αγοράς της οποίας ανήλθε στο 27,5% το α’ τρίμηνο του έτους, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 4,2% σε αξία.

FED – Επιτόκια

Αμετάβλητα για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση διατήρησε τα επιτόκια η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, σηματοδοτώντας την πρόθεσή της να τα κρατήσει στο υψηλότερο επίπεδο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αναμενόμενο. Από ό,τι φαίνεται, η FED δεν πείθεται ότι έχει διασφαλιστεί η συγκράτηση του πληθωρισμού…

Παράταση φορολογικών υποχρεώσεων

Επιπλέον χρόνο για τη διασύνδεση των ταμειακών με τα POS έχουν 7.600 επιχειρήσεις που διαθέτουν συστήματα ασύμβατα μεταξύ τους. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, δίνει περιθώριο έως τις 10 Ιουνίου ώστε να προχωρήσουν στην άμεση αντικατάσταση τους, χωρίς να είναι αντιμέτωποι με πρόστιμα. Εν τω μεταξύ, και οι πληρωμές φορολογικών υποχρεώσεων που θα γίνουν με ημερομηνία 2 Μαΐου θα θεωρούνται εμπρόθεσμες…

Τιμολόγια ρεύματος

Οι τιμές λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος δεν θα ακολουθήσουν ούτε τον Μάιο την έντονα πτωτική τάση που καταγράφεται στην χονδρική. Για έναν ακόμα μήνα, καταγράφεται απόκλιση με τις τιμές χονδρικής να επιστρέφουν στα προ κρίσης επίπεδα, αλλά τις τιμές λιανικής να παραμένουν περίπου στα ίδια επίπεδα ή να καταγράφουν ήπια πτωτικές τάσεις.

Σύνταξη με οφειλές

Ανοίγει ο δρόμος της συνταξιοδότησης χιλιάδων οφειλετών του ΕΦΚΑ. Με τις ευνοϊκές διατάξεις που θεσπίστηκαν, οι ασφαλισμένοι θα λαμβάνουν κανονικά τη σύνταξή τους αποπληρώνοντας παράλληλα τις οφειλές τους. Η ενεργοποίηση της σχετικής επιλογής στην αίτηση συνταξιοδότησης αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες, αφού “ξεκλειδώνουν” διαδικαστικά θέματα ΑΡΣΗΣ του τραπεζικού απορρήτου των οφειλετών.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΓΩΓΩ ΚΑΤΣΕΛΗ 

www.ertnews.gr

Read 27 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us