Κυριακή, 05 Μαΐου 2024
Επικαιρότητα 18 Δεκεμβρίου 2023

Ένθετο Οικονομία: Φθηνότερο το φυσικό αέριο από το πετρέλαιο – Οι αντλίες θερμότητας παρέχουν την πιο φθηνή θέρμανση

Ένθετο Οικονομία: Φθηνότερο το φυσικό αέριο από το πετρέλαιο – Οι αντλίες θερμότητας παρέχουν την πιο φθηνή θέρμανση Ένθετο Οικονομία: Φθηνότερο το φυσικό αέριο από το πετρέλαιο – Οι αντλίες θερμότητας παρέχουν την πιο φθηνή θέρμανση Ένθετο Οικονομία: Φθηνότερο το φυσικό αέριο από το πετρέλαιο – Οι αντλίες θερμότητας παρέχουν την πιο φθηνή θέρμανση
Rate this item
(0 votes)

pexels-skylar-kang-6207299


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ

Δημοσιεύεται εντός της εβδομάδας το πρόγραμμα δανεισμού της χώρας για το 2024, το πρώτο που συντάσσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

• ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΥΨΟΥΣ 7-10 ΔΙΣ €
• ΠΡΟΩΡΕΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΕΣ ΧΡΕΟΥΣ
• ΜΕΙΩΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ
• ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ 1ου “ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥ”

Σε μια νέα συγκριτική ανάλυση όλων των τεχνολογιών θέρμανσης για το φετινό χειμώνα προχώρησε το Εργαστήριο Ατμοκινητήρων και Λεβήτων του ΕΜΠ. Πιο φθηνή πηγή θέρμανσης αναδεικνύονται και φέτος οι αντλίες θερμότητας όμως, είχαμε ανατροπές για τη δεύτερη θέση, καθώς η τιμή του φυσικού αερίου έχει κάνει βουτιά.


ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΝΑ kWh


Αντλία θερμότητας: 5,9- 9,4 λεπτά
Φυσικό αέριο (αυτόνομο): 9,8 λεπτά
Φυσικό αέριο (κοινόχρηστο): 11 λεπτά
Πέλετ ξύλου : 13,7 λεπτά
Πετρέλαιο: 15,2 λεπτά- 18,7 λεπτά
Ενεργειακό τζάκι: 15,5 λεπτά
Ηλεκτρικά σώματα 29,2 λεπτά
Τζάκι (ανοιχτό) 30,9 λεπτά


Από την περιοχή των 72 δολαρίων το βαρέλι ξεκινά την εβδομάδα το αμερικανικό αργό, δηλαδή 4 δολάρια υψηλότερα από το χαμηλό επίπεδο των τελευταίων 6 μηνών που είχε υποχωρήσει την προηγούμενη εβδομάδα. Οι τελευταίες συνεδριάσεις χαρακτηρίζονται από μεγάλες διακυμάνσεις με τους επενδυτές να σταθμίζουν τα μικτά μηνύματα για τη ζήτηση του πετρελαίου το 2024.


Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό κινείται στην περιοχή των 70 – 72 δολαρίων το βαρέλι, ενώ ανάλογη πορεία διαγράφει και το ευρωπαϊκό μπρεντ που κυμαίνεται μεταξύ 75 και 76 δολαρίων. Οι απώλειες σε διάστημα ενός μήνα ξεπέρασαν το 7%. Ωστόσο η περασμένη εβδομάδα ήταν η πρώτη κερδοφόρα μετά από ένα σερί 7 εβδομάδων με αρνητικό πρόσημο.


Τα χαμηλά επίπεδα της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Δεκέμβριο στη Νέα Υόρκη και η υποχώρηση για τρίτο διαδοχικό μήνα του δείκτη για τις νέες παραγγελίες, θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένδειξη ασθενέστερης ζήτησης για πετρέλαιο το επόμενο έτος. Ήταν αυτά που από τη μία πλευρά πίεσαν προς τα κάτω στις τιμές ενώ από την άλλη πλευρά οι επιθέσεις σε πλοία που ταξίδευαν στην Ερυθρά Θάλασσα από αντάρτες Χούθι της Υεμένης, αύξησαν τις ανησυχίες για εφοδιαστικές διαταραχές στην αγορά πετρελαίου, λόγω προβλημάτων στη μεταφορά, γεγονός που παρείχε στήριξη στις τιμές.


Η αγορά πετρελαίου φαίνεται λίγο πιο ευάλωτη -συγκριτικά με άλλες αγορές- σε κάθε νέα είδηση σημειώνουν αναλυτές της αγοράς εμπορευμάτων.


Αλλαγή σελίδας για το Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου καθώς έπεσαν οι υπογραφές για την μεταβίβαση του 67% των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ. Χαρακτηρίζεται ως μια σημαντική επένδυση που αποσκοπεί στο να ενισχύσει συνολικά τις αναπτυξιακές προοπτικές της Κρήτης.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές του φετινού επιδόματος θέρμανσης, για περίπου 600.000 δικαιούχους που έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους και έχουν καταχωρήσει τα απαιτούμενα στοιχεία έως και την 8η Δεκεμβρίου. Ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα myΘέρμανση για όσους επιλέξουν να ζεσταθούν με ηλεκτρικό ρεύμα.

www.ertnews.gr

Read 39 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us