Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018
Σχέσεις 11 Μαρτίου 2018

Έρευνα: Οι γυναίκες που έχουν βιώσει την απιστία αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Έρευνα: Οι γυναίκες που έχουν βιώσει την απιστία αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση Έρευνα: Οι γυναίκες που έχουν βιώσει την απιστία αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση
Rate this item
(0 votes)

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 5.705 άτομα από 96 χώρες και εξέτασε τις επιπτώσεις

των χωρισμών που οφείλονται στην απιστία - Τι έδειξαν τα ευρήματα
Σας ακούγεται περίεργο ε;

Κι όμως! Για κάποιους μπορεί η απιστία να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προδοσία, τα ευρήματα μιας πρόσφατης έρευνας, όμως, αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες που έχουν απατηθεί... στην πραγματικότητα είναι πιο κερδισμένες, τουλάχιστον, μακροπρόθεσμα.

Σύμφωνα με ψυχολογική έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις των χωρισμών που οφείλονται στην απιστία, που πραγματοποιήθηκε σε 5.705 άτομα από 96 χώρες, οι γυναίκες που έχουν νιώσει την απιστία... αποκτούν, μελλοντικά, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, οφείλεται, κυρίως, στο γεγονός ότι οι γυναίκες τείνουν να μαθαίνουν από τις εμπειρίες τους και έτσι να επιλέγουν καταλληλότερους συντρόφους στο μέλλον.

Και στην πραγματικότητα, ο αληθινός «χαμένος» από αυτήν την υπόθεση είναι η «άλλη γυναίκα», η οποία επέλεξε για σύντροφό της έναν «άπιστο» άνδρα.

Σύμφωνα με τον Dr. Craig Morris, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης: «Η γυναίκα που "χάνει" τον σύντροφό της από άλλη γυναίκα θα περάσει από μια περίοδο βαθιάς θλίψης και προδοσίας, αλλά θα βγει από μία εμπειρία... που θα της επιτρέπει να εντοπίζει καλύτερα τα "στοιχεία", στους μελλοντικούς συντρόφους της, που μπορεί να υποδηλώνουν μία χαμηλή αξία».

«Ως εκ τούτου, μακροπρόθεσμα, κερδίζει», καταλήγει ο Dr. Craig Morris.

Έτσι, ενώ μπορεί για ένα χρονικό διάστημα μετά το χωρισμό να νιώθει συντετριμμένη, καθώς η προδοσία μπορεί να είναι επώδυνη συναισθηματικά και σωματικά, το κύριο αποτέλεσμα είναι ότι... μελλοντικά, αποκτά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και καλύτερη κρίση.

Η μελέτη, κατέληξε, επίσης στο γεγονός ότι έξι μήνες έως ένα χρόνο αργότερα, οι γυναίκες που βίωσαν την απιστία, ανέπτυξαν υψηλότερη συναισθηματική νοημοσύνη - εκτός από υψηλότερη αυτοπεποίθηση.

Read 107 times

Leave a comment

Το thessaloniki-dayandnight.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Διαβάστε Ακόμα

News Letter

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

Tel: 6942569789

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

 

Connect With Us


Popular News