Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
Κόσμος 03 Ιουλίου 2020

Δεκάδες νεκροί από κατολίσθηση σε ορυχείο στη Μιανμάρ

Δεκάδες νεκροί από κατολίσθηση σε ορυχείο στη Μιανμάρ Δεκάδες νεκροί από κατολίσθηση σε ορυχείο στη Μιανμάρ Δεκάδες νεκροί από κατολίσθηση σε ορυχείο στη Μιανμάρ
Rate this item
(0 votes)

Δεκάδες νεκροί από κατολίσθηση σε ορυχείο στη Μιανμάρ

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση που σημειώθηκε σε ορυχείο νεφρίτη στη βόρεια Μιανμάρ, ανακοίνωσε σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία της χώρας. Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 160.

«Οι εργάτες του ορυχείου παρασύρθηκαν από ένα κύμα λάσπης που προκλήθηκε από τις σημαντικές νεροποντές στην περιοχή», διευκρινίζει η πυροσβεστική υπηρεσία στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε ορυχείο της πλούσιας σε κοιτάσματα νεφρίτη περιοχής Χπάκαντ της πολιτείας Καχίν, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

«Συνολικά έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής 113 πτώματα (…) Αυτήν την στιγμή διεξάγονται επιχειρήσεις διάσωσης», προσθέτει η πυροσβεστική στην ανάρτησή της στο Facebook.

Δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στην ιδιαίτερα επικερδή αλλά φτωχά ρυθμιζόμενη βιομηχανία νεφρίτη της χώρας, η οποία χρησιμοποιεί χαμηλά αμειβόμενους μετανάστες για την εξόρυξη του πολυπόθητου στην Κίνα πολύτιμου λίθου.

Οι κατολισθήσεις είναι συχνό φαινόμενο, ειδικά κατά την περίοδο των μουσώνων.

Οι διασώστες εργάζονταν όλο το πρωί για να ανασύρουν τα πτώματα από μια λίμνη λάσπης, χρησιμοποιώντας λάστιχα σαν αυτοσχέδιες σχεδίες. Όμως η επιχείρηση διάσωσης χρειάστηκε να σταματήσει, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Η Μιανμάρ είναι μία από τις κύριες πηγές νεφρίτη παγκοσμίως και η βιομηχανία υπηρετεί σε μεγάλο βαθμό την ακόρεστη ζήτηση της γειτονικής Κίνας για τον πράσινο πολύτιμο λίθο.

Οι πολύσιοι φυσικοί πόροι της βόρειας Μιανμάρ, που περιλαμβάνουν νεφρίτη, ξυλεία, χρυσό και κεχριμπάρι, χρηματοδοτούν και τις δύο πλευρές του μακροβιότερου εμφυλίου πολέμου του κόσμου, μεταξύ των ανταρτών που διεκδικούν αυτονομία και του στρατού.

Πολίτες συχνά βρίσκονται παγιδευμένοι εν μέσω συγκρούσεων για τον έλεγχο των ορυχείων και των εσόδων που αυτά συνεπάγονται.

 

www.ert.gr

Read 23 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us