Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
Επιλεγμένα 06 Δεκεμβρίου 2018

Κέρκυρα: Κορυφαία κινηματογραφική τοποθεσία για το 2018

Κέρκυρα: Κορυφαία κινηματογραφική τοποθεσία για το 2018 Κέρκυρα: Κορυφαία κινηματογραφική τοποθεσία για το 2018
Rate this item
(0 votes)

Η Κέρκυρα απέσπασε το βραβείο του Δικτύου των ευρωπαϊκών γραφείων του Film Commission

για την καλύτερη κινηματογραφική τοποθεσία της χρονιάς.

Το φετινό βραβείο -που αφορά την καλύτερη ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα- ανήκει δικαιωματικά στην Κέρκυρα, τόπο γυρισμάτων της τηλεοπτικής σειράς του ITV και PBS «The Durrells» (1ος - 4ος κύκλος επεισοδίων) που ήταν και η επίσημη πρόταση του ελληνικού Film Commission.

Το EUFCN (European Film Commission Network ) αποτελείται από 90 μέλη από 30 χώρες, τα οποία προωθούν τις ευρωπαϊκές τοποθεσίες για οπτικοακουστικές παραγωγές. Ο διαγωνισμός υλοποιείται σε συνεργασία με το Cineuropa. Πέρυσι, το Δίκτυο γιόρτασε την 10η επέτειό του με μια εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου και θέσπισε το βραβείο.

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή από το EUFCN και το Hellenic Film Commission:

«Η Κέρκυρα βρίσκεται ανάμεσα στα πιο όμορφα και δημοφιλή νησιά της Ελλάδας. Εξαιτίας της στενής ιστορικής της σύνδεσης με την Ευρώπη, ήταν ένα από τα πρώτα νησιά που υποδέχθηκε τον τουρισμό. Τοποθετημένη στη βορειοδυτική πλευρά της χώρας, στο Ιόνιο Πέλαγος, η Κέρκυρα έχει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, συνδυασμένη με ξεχωριστό παραδοσιακό χαρακτήρα.

Εκτός από τις πανέμορφες παραλίες, το σημείο που ξεχωρίζει περισσότερο στο νησί είναι η Παλιά Πόλη - ένα από τα προστατευόμενα μνημεία της Unesco στην Ελλάδα- με το χαρακτηριστικό βενετσιάνικο στιλ».

Read 61 times

Διαβάστε Ακόμα

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

 

Connect With Us