Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024
Επικαιρότητα 24 Απριλίου 2024

Υψηλή ζήτηση για το νέο 30ετές ομόλογο – Ξεπέρασε τα 32 δισ. ευρώ

Υψηλή ζήτηση για το νέο 30ετές ομόλογο – Ξεπέρασε τα 32 δισ. ευρώ Υψηλή ζήτηση για το νέο 30ετές ομόλογο – Ξεπέρασε τα 32 δισ. ευρώ Υψηλή ζήτηση για το νέο 30ετές ομόλογο – Ξεπέρασε τα 32 δισ. ευρώ
Rate this item
(0 votes)

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ  (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Άνοιξε στις 10:30 το πρωί το βιβλίο προσφορών για το νέο 30ετές ομόλογο, λήξης 15 Ιουνίου 2054 και εκδηλώθηκε υψηλή ζήτηση, καθώς οι προσφορές ξεπέρασαν τα 32 δισ. ευρώ, με το τελικό επιτόκιο να υποχωρεί κοντά στο 4,2% από περίπου 4,3% που ήταν αρχικά.

Όπως επισημαίνει ο οικονομικός ρεπόρτερ Μιχαήλ Γελαντάλης, είναι μια πολύ σημαντική κίνηση, μια απόρροια της θετικής έκπληξης της αναβάθμισης των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s το βράδυ της Παρασκευής. Άνοιξε ένα παράθυρο ευκαιρίας το οποίο εκμεταλλεύεται το οικονομικό επιτελείο και ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, με την έκδοση του 30ετούς ομολόγου. Και αυτό γιατί πλέον έχουν αρχίσει οι επενδυτές και διαχειριστές να κοιτάζουν πιο μακρινές λήξεις, συνεκτιμώντας και το ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδεχομένως πιθανότατα στη συνεδρίαση της 6ης Ιουνίου να προχωρήσει στην πρώτη μείωση κατά 25 μονάδες βάσης των επιτοκίων.

Αυτό σημαίνει, ότι κλειδώνεις από τα μέσα Απριλίου το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων που έχεις για το 2024, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει γενικότερα σε ένα περιβάλλον αστάθειας και ρευστότητας, οι διεθνείς αγορές κλειδώνουν ουσιαστικά κόστη χρήματος τέτοια που μπορεί να καταστήσουν συγκριτικά πάντα ανταγωνιστικό τόσο το δημόσιο χρέος σου όσο και το χρήμα που αφορά ιδιώτες και τη λεγόμενη πραγματική οικονομία.

Ο ΟΔΔΗΧ δεν αποκλείεται να τραβήξει γύρω στα τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ, ενώ ανάλογο ποσό είχε τραβήξει με την 10ετή έκδοση στα τέλη του Ιανουαρίου.

www.ertnews.gr

Read 22 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us