Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024
Επικαιρότητα 22 Φεβρουαρίου 2023

Χρ. Σταϊκούρας: Οι επενδυτές εμπιστεύονται ξανά την Ελλάδα

Χρ. Σταϊκούρας: Οι επενδυτές εμπιστεύονται ξανά την Ελλάδα Χρ. Σταϊκούρας: Οι επενδυτές εμπιστεύονται ξανά την Ελλάδα Χρ. Σταϊκούρας: Οι επενδυτές εμπιστεύονται ξανά την Ελλάδα
Rate this item
(0 votes)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ KLAUS REGLING (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τις δράσεις και τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για την ενίσχυση και ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην εκδήλωση του υπουργείου Οικονομικών και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για τη στρατηγική ενίσχυσης της κεφαλαιαγοράς. 

Ο υπουργός αναφέρθηκε σε τέσσερις νομοθετικές δράσεις που έχουν προωθηθεί με στόχο τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς και στους 6 πυλώνες των κινήτρων που καθιερώθηκαν ( φορολογικών και χρηματοοικονομικής τεχνολογίας) για την ανάπτυξη της εγχώριας κεφαλαιαγοράς. 

Ο  κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι χάρη στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης οι επενδυτές εμπιστεύονται ξανά τη χώρα μας, κάτι το οποίο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το ελληνικό Χρηματιστήριο έχει καταγράψει, από τις αρχές του 2023, τις υψηλότερες αποδόσεις μεταξύ όλων των διεθνών δεικτών, ενώ τα spreads των ελληνικών ομολόγων έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη πτώση στην Ευρωζώνη από την έναρξη των αυξήσεων επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τον Ιούλιο του 2022.

Από την πλευρά της η διευθύντρια και επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για την Ελλάδα και την Κύπρο Andrea Morarou αναφέρθηκε στο έργο της τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών και τη στήριξη που προσφέρθηκε για την ανάπτυξη αυτής της στρατηγικής. Είπε μάλιστα ότι η EBRD έχει επενδύσει στην ελληνική κεφαλαιαγορά περισσότερα από 6,5 δισ ευρώ από το 2013 και μετά, υπογραμμίζοντας ότι “επιθυμούμε ευρύτερη κινητοποίηση επενδυτών“.

Ο γενικός διευθυντής της Γενικής  Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Mario Nava έκανε λόγο για “ισχυρή ελληνική κεφαλαιαγορά” και “εντυπωσιακή πρόοδο της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια“.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

www.ertnews.gr

Read 204 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us