Σάββατο, 27 Απριλίου 2024
Επικαιρότητα 28 Μαρτίου 2024

Φορολογικές υποχρεώσεις: Διευκρινίσεις από φοροτεχνικό για ΕΝΦΙΑ, πληρωμές, νέο κατώτατο μισθό

Φορολογικές υποχρεώσεις: Διευκρινίσεις από φοροτεχνικό για ΕΝΦΙΑ, πληρωμές, νέο κατώτατο μισθό Φορολογικές υποχρεώσεις: Διευκρινίσεις από φοροτεχνικό για ΕΝΦΙΑ, πληρωμές, νέο κατώτατο μισθό Φορολογικές υποχρεώσεις: Διευκρινίσεις από φοροτεχνικό για ΕΝΦΙΑ, πληρωμές, νέο κατώτατο μισθό
Rate this item
(0 votes)

Τις υποχρεώσεις των φορολογουμένων που αφορούν τον ΕΝΦΙΑ και τις φορολογικές δηλώσεις, υπενθύμισε στο ΕΡΤNEWS η φοροτεχνικός Σάντρα Γεραγγέλου.

Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου αναμένονται τα νέα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ, που εφέτος θα πρέπει να εξοφληθεί σε 11 δόσεις, αντί των 10 πέρυσι.

Η πρώτη δόση θα πρέπει να εξοφληθεί μέχρι τις 30 Απριλίου και η τελευταία δόση μέχρι τον Φεβρουάριο του 2025.

Από το 2025 και μετά ο ΕΝΦΙΑ θα είναι μηνιαίος, δηλαδή θα εξοφληθείται σε 12 δόσεις.

Αναφερόμενη στον νέο κατώτατο μισθό που αναμένεται να ανακοινωθεί και να ισχύσει από την 1η Απριλίου, διευκρίνισε ότι αν κάποιος λαμβάνει χρήματα πάνω από τον κατώτατο δεν θα δει κάποια αλλαγή στη μισθοδοσία του.

Όσα επιδόματα σχετίζονται με τον κατώτατο μισθό, όπως είναι το επίδομα ανεργίας, το επίδομα μητρότητας, κλπ, προφανώς θα επηρεαστούν προς τα πάνω λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Σχετικά με την παράταση που δόθηκε στην καταβολή των φορολογικών υποχρεώσεων, λόγω του Πάσχα των Καθολικών είπε ότι αφορά την καταβολή των φορολογικών υποχρεώσεων που ήταν για πληρωμή στις 29 Μαρτίου και την 1η Απριλίου. Αυτές παρατείνονται μέχρι τις 2 Απριλίου.

  • Η υποβολή όμως των φορολογικών υποχρεώσεων, των δηλώσεων δηλαδή, παραμένει ως έχει για τις 29 Απριλίου και την 1η Απριλίου, είπε.

www.ertnews.gr

Read 30 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us