Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024
Επικαιρότητα 19 Απριλίου 2024

Ένθετο Οικονομία: Στα επενδυτικά «καταφύγια» ελβετικό φράγκο και χρυσό στρέφονται οι επενδυτές – Πότε καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα

Ένθετο Οικονομία: Στα επενδυτικά «καταφύγια» ελβετικό φράγκο και χρυσό στρέφονται οι επενδυτές – Πότε καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα Ένθετο Οικονομία: Στα επενδυτικά «καταφύγια» ελβετικό φράγκο και χρυσό στρέφονται οι επενδυτές – Πότε καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα Ένθετο Οικονομία: Στα επενδυτικά «καταφύγια» ελβετικό φράγκο και χρυσό στρέφονται οι επενδυτές – Πότε καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα
Rate this item
(0 votes)

ELVETIKO_FRAGO

Στην ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο αλλά και σε άλλα επενδυτικά καταφύγια όπως ο χρυσός και το ελβετικό φράγκο αποτυπώνονται οι ανησυχίες των αγορών τόσο για την πορεία των επιτοκίων και του πληθωρισμού όσο και για τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή. Ανησυχία λοιπόν και για τις εξελίξεις στις αγορές των νομισμάτων.

Η πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει προς τα πάνω και το Δώρο του Πάσχα για 560.000 εργαζόμενους που αμείβονται με τις κατώτατες αποδοχές. Η καταβολή του Δώρου θα πρέπει να γίνει έως την Μ. Τετάρτη ενώ η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας προαναγγέλλει εντατικούς ελέγχους κατά την εορταστική περίοδο.

Δώρο Πάσχα
2024: 432,29 ευρώ (+26 ευρώ)
(κατώτατος μισθός 830 ευρώ)
2023: 406,25 ευρώ
(κατώτατος μισθός 780 ευρώ)

Μισθωτοί ιδιωτικού τομέα
Καταβολή: έως και Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου
1/2 μηνιαίος μισθός ή 15 ημερομίσθια
(για απασχόληση από 1/1 έως 30/4)

Ποινικό αδίκημα η μη καταβολή του
Καταγγελίες: 1555
www.hli.gov.gr / (ασφάλεια και υγεία -> εργαζόμενοι ->καταγγελία)

Συγχρηματοδοτούμενα δάνεια έως 40%, παροχή εγγυήσεων έως 80% και σημαντικά μειωμένα επιτόκια περιλαμβάνουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, μέσω της οποίας έχουν πέσει στην αγορά πάνω από 9 δισ. ευρώ. Εντός του Μαΐου αναμένεται και το τρίτο Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ για επενδυτικά δάνεια και κεφάλαιο κίνησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τι αναφέρει η Έκθεση Λέτα

«Διευρύνεται συνεχώς το χάσμα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ όσον αφορά τις οικονομικές επιδόσεις. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα παρουσιάζοντας στους Ευρωπαίους ηγέτες την ειδική έκθεση των 147 σελίδων για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η Έκθεση Λέτα με τίτλο Much More Than A Market («Πολύ περισσότερο από μια αγορά»), ζητά: αυστηρότερους και πιο ξεκάθαρους κανόνες για την ενοποίηση και ισχυροποίηση των κλάδων των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, των μεταφορών και των χρηματοπιστωτικών αγορών της ΕΕ, πρόσθετη χρηματοδότηση των μεταφορών στην ΕΕ, και τέλος σκληρότερη στάση έναντι τρίτων χωρών με την υιοθέτηση μηχανισμού που θα απαιτεί από τα μέλη της ΕΕ να χρηματοδοτούν πανευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και επενδύσεις.

Η έκθεση του Λέτα είναι εκτεταμένη, αλλά επικεντρώνεται στην ιδέα ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του προστατευτισμού από τρίτες χώρες απειλούν ανοιχτά την οικονομική ασφάλεια της Ευρώπης και ότι η μεγέθυνση των δραστηριοτήτων συγκεκριμένων κλάδων σε μεγάλη κλίμακα είναι το κλειδί για την ώθηση σε νέες πράσινες και ψηφιακές τεχνολογίες.

Ανησυχία στις τάξεις των ιδιοκτητών ακινήτων που διαθέτουν διαμερίσματα για βραχυχρόνιες μισθώσεις προκάλεσε εγκύκλιος για την επιβολή τέλους επιτηδεύματος.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ

www.ertnews.gr

Read 16 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us