Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
Ειδήσεις 20 Φεβρουαρίου 2023

E. Oρφανίδου, δικηγόρος μητέρας: Θα διορίσουμε τεχνικό σύμβουλο – Να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου της μικρής

E. Oρφανίδου, δικηγόρος μητέρας: Θα διορίσουμε τεχνικό σύμβουλο – Να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου της μικρής E. Oρφανίδου, δικηγόρος μητέρας: Θα διορίσουμε τεχνικό σύμβουλο – Να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου της μικρής E. Oρφανίδου, δικηγόρος μητέρας: Θα διορίσουμε τεχνικό σύμβουλο – Να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου της μικρής
Rate this item
(0 votes)

agios_stylianos

Απέραντη θλίψη και αναπάντητα ερωτήματα κατακλύζουν την Τζένιφερ Ομόντια, μητέρα του 2,5 ετών κοριτσιού από τη Νιγηρία που έχασε τη ζωή του στο βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός. Εν αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας στην ΕΡΤ μίλησε ηΈφη Ορφανίδου, δικηγόρος της μητέρας που δεν πρόλαβε να πάρει πίσω το παιδί της.

«Αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα βασανίζουν και τη μητέρα του παιδιού, η οποία πραγματικά ψελλίζει το τεράστιο αυτό και αγωνιώδες «γιατί» καθώς την τελευταία στιγμή αφαιρέθηκε η ζωή αυτού του παιδιού, λίγες ώρες πραγματικά πριν το πάρει αποκλειστικά στα χέρια της» δήλωσε η δικηγόρος της μητέρας αποκαλύπτοντας ότι σήμερα θα δηλώσει παράσταση της προς υποστήριξη κατηγορίας. «Θα διορίσουμε τεχνικό σύμβουλο για να είμαστε κοντά σας στις διαδικασίες αυτές και θα ζητήσουμε ήδη με αίτηση και από τον Άγιο Στυλιανό και από το Ιπποκράτειο όλο τον ιατρικό φάκελο της μικρής, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου της μικρής».

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στις «Συνδέσεις» η κ. Ορφανίδου, «η μητέρα δεν ενημερώθηκε καθόλου για τη νοσηλεία του παιδιού. Το πληροφορήθηκε μόλις την επόμενη μέρα όταν το παιδάκι δεν ήταν πια στη ζωή. «Μετήχθη, βέβαια, το παιδί στο νοσοκομείο από τον Άγιο Στυλιανό. Ωστόσο, το παιδί, παρόλο που παρουσίαζε συμπτώματα σοβαρά, δεν κρατήθηκε και το Ιπποκράτειο του έδωσε εξιτήριο. Δεν ξέρουμε τι εξετάσεις διενεργήθηκαν. Δεν ξέρουμε αν διακριβώθηκε επακριβώς η κατάσταση υγείας του και από το τι ακριβώς έπασχε» δήλωσε η κ. Ορφανίδουν αφήνοντας αιχμές για το μηχανισμό παρακολούθησης του ανήλικου παιδιού που έχασε τη ζωή του.

Δεν ενημερώθηκε εγκαίρως η μητέρα

«Ήμουν η πρώτη μαζί με τη μητέρα που ενημερώθηκα για το θάνατο του. Δεν υπήρξε ενημέρωση της μητέρας για τη συγκεκριμένη νοσηλεία του παιδιού. Υπάρχει βέβαια ισχυρισμός ότι την επιμέλεια την είχε το ίδρυμα, πλην όμως δεν παύει να είναι μητέρα και να έχει τη γονική μέριμνα του παιδιού. Και φυσικά η παρουσία της κοντά στο παιδί, σε αυτές τις ώρες μόνο καλό θα μπορούσε να κάνει, πέρα του ότι ως μητέρα θα έπρεπε να ενημερωθεί σε περίπτωση που υπήρχε μια σοβαρή κατάσταση» συμπλήρωσε η δικηγόρος της μητέρας που έμαθε τα τραγικά νέα μετά που πέθανε το παιδάκι.

Μιλώντας για τις επόμενες κινήσεις τόνισε ότι η πελάτισσά της θα δηλώσει υποστήριξη κατηγορίας ώστε να μπορούν να λάβουν αντίγραφα όλων των αποτελεσμάτων των εξετάσεων (ιστολογικών, ιατροδικαστικών) για να διερευνηθούν οι αιτίες του θανάτου.

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα | Συνδέσεις | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Read 433 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us